Kruisakkers 4, 4613 BV, Bergen op Zoom         info@pjansen.nl         088 - 706 0200

Meterkast

Als deskundig en gecertificeerd installateur mag P.Jansen Installatietechniek werkzaamheden aan uw elektrische installatie uitvoeren en zijn wij gespecialiseerd in het installeren, uitbreiden en/of vervangen van groepenkasten. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd conform de (meest recent) geldende eisen vanuit de NEN1010. NEN 1010 is een reeks Nederlandse veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties gebruikt door de elektrotechnische installatiebranche.

In feite is de meterkast de technische ruimte van een woning of pand. Een groepenkast of meterkast regelt o.a. de verdeling en beveiliging van de elektriciteit voor de elektrische apparaten en installaties in huishoudens. Groepenkasten zijn er in 1-fase en 3-fase varianten. Elke groepenkast heeft een aantal groepen, de hoeveelheid van deze groepen is afhankelijk van het aantal stopcontacten en lichtpunten die in een bepaalde groep zijn onderverdeeld. De groepen in de groepenkast zijn aangesloten op aardlekschakelaars.

Indien u een nieuwe meterkast nodig heeft of de huidige meterkast wilt aanpassen/vervangen dan bekijken wij graag samen met u de mogelijkheden en de opties, zoals de 1- of 3-fase aansluiting, het aantal benodigde groepen, het formaat van de kast en verdere details zoals een schakelaar voor elektrische kookplaten of een beltransformator.