Kruisakkers 4, 4613 BV, Bergen op Zoom         info@pjansen.nl         088 - 706 0200

Slimme thermostaat steeds vaker aanwezig in huishoudens

Slimme thermostaat van Resideo meest populair

In 4,5 miljoen Nederlandse huishoudens gebruikt men één of meer smart home producten. Dit is een groei van 5% ten opzichte van 2021 en 15% ten opzichte van 2020. Slimme thermostaten, slimme verlichting en slimme speakers zijn de grote winnaars onder de slimme producten. De groep die smart home producten bezit, bestaat voornamelijk uit mannen en 18- tot 49-jarigen. Dit blijkt uit de jaarlijkse Smart Home Monitor die eind maart verscheen.

Resideo is met haar Honeywell Home slimme thermostaten portfolio een van de twee aanbieders van smart home producten met het grootste marktaandeel. Resideo is daarmee nu groter dan Toon, de slimme thermostaat van Eneco. Steeds meer Nederlandse huishoudens beschikken al over een slimme thermostaat. In ongeveer een kwart van de Nederlandse huishoudens (25%) is zo’n thermostaat aanwezig. Ten opzichte van 2021 is dat een stijging van 6%.

Voor gemak en comfort
Het totale aantal slimme thermostaten komt daarmee op bijna twee miljoen. Koopwoningen (28%) zijn nog altijd vaker voorzien van een slimme thermostaat dan huurwoningen (16%). De vijf voornaamste motivaties voor het bezitten van een slimme thermostaat blijven onveranderlijk. Binnen deze top 5 zien we wel verschuivingen. Gemak en comfort hebben voor veel mensen topprioriteit. Consumenten zijn controle op wat er in huis gebeurt belangrijker gaan vinden. Na gemak en comfort is controle dan ook een motivator, gevolgd door kostenbesparing, inzicht in verbruik en uitgaven en tot slot vervanging van de oude thermostaat.

Grootste marktaandeel
Resideo heeft met Honeywell Home thermostaten een marktaandeel van 22% en is daarmee duidelijk de meest voorkomende slimme thermostaat in Nederlandse huishoudens. Op dit moment hebben vier op de tien huishoudens (41%) nog een slimme thermostaat die ze bij hun energiecontract kregen. Degenen die de slimme thermostaat zelf kopen, doen dit het vaakst bij de installateur. Dat consumenten het liefst bij hun installateur te rade gaan, komt doordat zij vertrouwen hebben in zijn vakkennis. De vakman die de Honeywell Home thermostaten van Resideo aanbiedt, is vrijwel altijd goed opgeleid en vertrouwd met het product. Daarnaast zijn de producten zeer universeel toepasbaar; er is praktisch geen opwekker – ketel, warmtepomp of warmtenet – waarmee de thermostaten niet samenwerken. Ook kunnen installateurs rekenen op de uitstekende service van Resideo.

Potentie van 770.000 huishoudens
Van de Nederlanders die nog geen slimme thermostaat bezitten, heeft 9% interesse om er één aan te schaffen. Dat zijn in potentie bijna 770.000 huishoudens die dit slimme apparaat willen kopen. Op basis van deze cijfers uit de Smart Home Monitor is de conclusie gerechtvaardigd dat het aanbieden en promoten van een slimme thermostaat de Nederlandse installateur flink wat werk en omzet kan opleveren. En omdat Resideo meerdere modellen heeft, is er ook voor elk huishouden een passende uitvoering beschikbaar.

Kijk in onze webshop voor de slimme thermostaten van Honeywell ❯

Bron: resideo.com