Kruisakkers 4, 4613 BV, Bergen op Zoom         info@pjansen.nl         088 - 706 0200

Wetsvoorstel: 0% btw voor zonnepanelen op woningen vanaf 1 januari 2023

Voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning geldt op dit moment een btw-tarief van 21%. De Tweede Kamer heeft een wetsvoorstel aangenomen om dit btw-tarief per 1 januari 2023 te verlagen naar 0%.

Als dit voorstel ook door de Eerste Kamer wordt aangenomen, dan betaalt u vanaf 1 januari 2023 geen btw meer over de levering en installatie van zonnepanelen op of bij uw woning.

Wilt u meer weten over het wetsvoorstel en de gevolgen? En wat dit voor u betekent, bijvoorbeeld als u al zonnepanelen hebt besteld? Of als u leverancier of installateur bent van zonnepanelen? Lees meer over het Wetsvoorstel voor 0% btw voor zonnepanelen op woningen vanaf 1 januari 2023.

Hebt u al een (aanbetalings)factuur gekregen in 2022 met 21% btw, voor zonnepanelen die op of bij uw woning worden geïnstalleerd in 2023? U hoeft dan niet te wachten met het terugvragen van de btw. U kunt vanaf 1 januari 2023 gebruik maken van de kleineondernemersregeling (KOR). Ook hierover leest u meer bij Wetsvoorstel voor 0% btw voor zonnepanelen op woningen vanaf 1 januari 2023.